BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, June 20, 2009

Firinda besamel soslu karnibahar patates cok kolay



malzemeler
yarim karnibahar
3-4 patetes
3 Ymk kasigi tereyag yada margarin
3 ymk kasigi un
1,5 su bardagi sut
tuz
2 ymk kasigi dereotu
yarim bardak eski kasar rendesi
Yapilisi
karnibahari kucuk parcalari ayirdiktan sonra patatesleride soyup orta boy kup seklinde dograyip bol karnibahari ve patatesleri birlikte suda 15 dakika kadar hasliyoruz .haslandiktan sonra suyunu suzup borcam tepsimize aliyoruz .diger taraftanta tereyagini kizidirip un ile kavurup hemen 1,5 bardak sut ile cirparak muhallebi kivamina getiriyoruz ve tuzunu dere otunu icine karistiriyoruz.atesten aldigimiz besamel sosunu hemen karnibaharin ve patatesin ustune dokup guzelce karismasini sagliyoruz ve en son eski kasar rendesini ustune koyup 180 derecelik firinda ustu kizarana kadar pisirizyoruz .

0 comments: